Lang zult u wonen in Coevorden

Woont u prettig in het huis waarin u nu woont? En is dit het huis waarin u oud wilt worden? U bent niet de enige. Veel mensen zijn tevreden over het huis en de buurt waar ze nu wonen. Maar weinig mensen stellen zichzelf de vraag: is mijn huis ook geschikt om oud in te worden? Met Lang zult u wonen informeert de gemeente Coevorden u over de mogelijkheid om uw woning veiliger en comfortabeler te maken.

Nu al genieten van het gemak voor later

Als u wilt blijven wonen waar u nu woont, is het verstandig op tijd na te denken over de vraag of uw huis daar ook geschikt voor is. Een veelgebruikte term is dat uw huis levensloopgeschikt of levensloopbestendig moet zijn. Dat betekent dat uw woning is ingericht en voorbereid op uw oude dag. Uw woning verandert niet, maar uw eigen situatie kan wel plotseling veranderen. Kunt u in uw huis dan nog zo prettig, veilig en comfortabel wonen als u nu doet? En is uw huis, als het nodig is, eenvoudig aan te passen?

Met een frisse blik naar uw thuissituatie kijken

U kunt beginnen door simpelweg eens rond te kijken in uw eigen huis.  Misschien zijn er ruimtes in en om uw huis die nu of in de toekomst mogelijk aandacht verdienen. Situaties die gewoon niet handig zijn of veiliger kunnen. Alleen al het hebben van het antwoord op de vraag of uw huis voldoet, kan kennis en inzichten opleveren waarmee u betere keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld om te verbouwen of in de toekomst toch uit te kijken naar andere woonruimte. Samen met Lang zult u wonen geven we u als inwoner graag tips en praktische adviezen voor een woning waarin u prettig en veilig kunt blijven wonen. U vindt op deze site inspiratie voor verschillende ruimten in huis, nieuws en woontips.

Maatschappelijke ondersteuning nodig?

Op deze site vindt u veel tips voor meer woonplezier en gemak. Heeft u behoefte aan extra hulp of zorg. Dan kunt u maatschappelijke ondersteuning aanvragen.

Bekijk de tips en adviezen van Lang zult u wonen

Doe de thuisscan

Wilt u uw eigen woning eens met een frisse blik bekijken? Lang zult u wonen heeft een handig thuisscanboekje met tips per ruimte.

Bekijk de folders

Lang zult u wonen heeft folders waarmee u in iedere ruimte in uw huis aan de slag kunt. Van de keuken tot de badkamer. Bekijk de folders online.

Lees woontips

Wilt u regelmatig handige tips en adviezen lezen voor uw woning? Bekijk dan de laatste berichten en nieuwste woontips op de nieuwspagina.